AH-man ageert tegen zondagssluiting voor kerst | Levensmiddelenkrant

AH-man ageert tegen zondagssluiting voor kerst

RIJNSBURG – Albert Heijn-ondernemer Cees Verburg moet van de gemeente Katwijk zijn deuren gesloten houden op de zondag voor Kerst. Hij laat het er niet bij zitten en mobiliseert zijn klanten.

Het frustreert de AH-man mateloos dat winkels in alle omliggende gemeenten wel geopend zijn op de belangrijkste koopzondag van het jaar; de zondag voor Kerstmis. In een papieren aanklacht, hier te vinden op Facebook, uit Verburg zijn grieven richting klanten en roept hij hen op een enquête in te vullen. ‘U, als klant kunt zelf wel beslissen of u uw boodschappen wel of niet op zondag doet, daar heeft u de gemeente niet voor nodig. Als u dit uit principe niet wilt is dat uw goed recht. Leven en laten leven met wederzijds respect in bijna 2014; ook in Rijnsburg’.

Gebonden
“Als zelfstandig ondernemer wordt mij tekort gedaan, zegt Verburg. Ik ga graag de concurrentie aan met mijn collega’s, maar dan wel onder gelijke omstandigheden en niet met één hand op mijn rug gebonden.” De ondernemer laat verder weten veel energie te steken in het plannen van een opknapbeurt van het lokale winkelgebied ‘In de Hoftuin’. “Daar horen eigentijdse winkeltijden ook bij.” De AH-man spreekt in de aanklacht van valse concurrentie, onrechtvaardigheid en betutteling.

Bijval
Veel klanten vallen de AH-man bij in hun reacties op Facebook en ook de lokale politiek roert zich. Zo heeft de eind oktober nieuw opgerichte partij Hart voor Katwijk de aanklacht wereldkundig gemaakt op Facebook geplaatst en schrijft er bij: ‘Meedenken ipv tegenwerken. Dat is ook precies wat deze ondernemer graag wil. Hart Voor Katwijk heeft al eerder hiertoe opgeroepen maar in dit college van CDA/VVD/ChristenUnie gaat hem dat niet worden. Een gemiste kans.’ Reageerder Jan van der Meij is er vast van overtuigd dat ‘diegene die dit tegenhouden in Rijnsburg, zelf in de omringende gemeenten op zondag boodschappen lopen te doen’.

Bron: Levensmiddelenkrant