Aldi richt pijlen nu op duurzame vis | Levensmiddelenkrant

Aldi richt pijlen nu op duurzame vis

NIEUWVEEN  – Aldi neemt dit jaar van 21 tot 27 september voor het eerst deel aan de Bewuste Visweek. Op de lange termijn wil de discounter met zijn volledige visassortiment omschakelen naar duurzame producten.

Tijdens deze week worden klanten geïnformeerd over het belang van duurzame wild gevangen vis, schaal- en schelpdieren en verantwoorde kweekvis: ‘Nu bewust kiezen. Blijvend genieten.’ Op dit moment is het grootste gedeelte van alle wild gevangen vissoorten en schaal- en schelpdieren die bij Aldi verkrijgbaar zijn afkomstig uit verantwoorde visserij en gecertificeerd door het MSC. Daarnaast is het bedrijf actief in de omschakeling naar een gecertificeerd aanbod van kweekvis, door onder andere ASC-gecertificeerde zalm, pangasius, tilapia en reuzengarnalen te verkopen. Op 21 september, als start van de Bewuste Visweek, komt ook een nieuwe speciale online themafolder uit: ‘Bewuste vis bij ALDI’. Hierin wordt uitgelegd wat duurzame vis voor Aldi betekent.

Duurzamer
Het assortiment van Aldi wordt steeds duurzamer. Onlangs werden onder Aldi’s internationale merk ‘FAIR’ nieuwe fairtrade-artikelen in de winkel geïntroduceerd. Ook het aanbod aan (verse) biologische producten is verder uitgebreid. “Aldi heeft de ambitie zijn assortiment in de toekomst met nog meer duurzame producten te verrijken.”

Bron: Levensmiddelenkrant