Dirk gaat Jumbo en AH voorbij in VarkensvleesMonitor | Levensmiddelenkrant

Dirk gaat Jumbo en AH voorbij in VarkensvleesMonitor

AMSTERDAM- Het aandeel varkensvlees met het Beter Leven keurmerk steeg in februari bij Dirk met 16 procent. Dirk haalde hiermee Jumbo en Albert Heijn in de VarkensvleesMonitor van februari 2017.

Lidl staat nog altijd eerste in de maandelijkse monitor van Varkens in Nood. De prijsvechter heeft met 65 procent het meeste varkenvlees met Beter Leven Keurmerk in de schappen liggen. Bij het verse vlees (karbonades, spareribs e.d.) is dit zelfs 84 procent.

Rechtszaak
Dirk heeft in februari een grote stap voorwaarts gezet in de monitor, de supermarktketen staat nu op plek twee. Dat Dirk het deze maand zo goed doet, is volgens Varkens in Nood mogelijk het gevolg van de lopende rechtszaak van de dierenwelzijnsorganisatie tegen de formule.

Aldi
Coop deed het in februari een stuk slechter ten opzichte van januari: de formule had 11 procent minder Beter Leven vlees in de schappen liggen. Aldi had volgens Varkens in Nood toegezegd eind 2016 over te zijn naar het Beter Leven keurmerk, maar haalt een schamele 26 procent. Hoogvliet blijft hekkensluiter, maar heeft per e-mail toegezegd dat voor 30 juni 2017 90 procent van het verse varkensvlees het Beter Leven keurmerk heeft, concludeert de dierenwelzijnsorganisatie.

Bron: Levensmiddelenkrant