Frans Timmermans bezoekt plasticvrije pop-up super | Levensmiddelenkrant

Frans Timmermans bezoekt plasticvrije pop-up super

AMSTERDAM- "Als we de manier waarop we kunststoffen produceren en gebruiken niet veranderen, is er tegen 2050 meer plastic dan vis in onze oceanen. We moeten voorkomen dat plastic in ons water, ons voedsel en zelfs in ons lichaam komt. De enige langetermijnoplossing is het plastic afval te verminderen door meer recycling en hergebruik", aldus Eerste vicevoorzitter Frans Timmermans, verantwoordelijk voor duurzame ontwikkeling.

Hij bezoekt vrijdag de eerste plasticvrije pop-up supermarkt ter wereld die eind februari werd geopend in biologische supermarkt Ekoplaza in Amsterdam. Hij brengt een bezoek in het kader van de ‘EU Plastics Strategy’. De Europese Commissie publiceerde recent de allereerste EU Plastics Strategy, die doelen bevat om het plasticprobleem aan te pakken.

De plasticvrije schappen zijn ontwikkeld door Ekoplaza in samenwerking met de Britse milieuactiegroep A Plastic Planet, dat zich inzet voor plastic-vrije producten in supermarkten. Ruim 680 producten worden verkocht in alternatieven voor conventioneel plastic. Voor de verpakkingen maakt de winkel gebruik van materialen zoals glas en papier, maar ook van een biomateriaal van plantenvezels, houtpulp, cellulose of melkzuur, dat bij het gft-afval mag worden weggegooid en binnen 12 weken volledig gecomposteerd is. Ook kunnen klanten eigen meegebrachte flessen vullen met Bluewater – gezuiverd water.

Tijdens het bezoek gaat Eerste Vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans in gesprek met algemeen directeur van Ekoplaza de heer Erik Does en medeoprichter van 'A Plastic Planet' Sian Sutherland.

Bron: Levensmiddelenkrant