Groot bedrag voor Voedselbanken Nederland door actie Dirk

VELSEN-NOORD - De klanten van Dirk van den Broek hebben voor het achtste jaar op rij statiegeld bonnetjes gedoneerd voor de Voedselbank. Het totaal kwam uit op een bedrag van ruim 59.000 euro.

Van eind november tot eind januari konden klanten van Dirk de opbrengst van hun statiegeldflessen doneren in alle filialen van de supermarktketen. Uwe Saueressig, manager algemene zaken van Dirk, overhandigde vandaag een cheque van 59.206,83 euro aan Voedselbanken Nederland ambassadeur Danny Blind.

Saueressig: “Wat een eer om deze cheque namens de klanten van Dirk te mogen overhandigen. Vooral in deze moeilijke tijd, waarin steeds meer mensen noodgedwongen moeten aankloppen bij de voedselbank, kunnen zij deze prachtige donatie enorm goed gebruiken!”
Met het bedrag dat is opgehaald kunnen er 12.000 gezinnen van voedsel worden voorzien volgens Caroline van der Graaf-Scheffer, bestuurslid Voedselbanken Nederland. “Dat is hartverwarmend. Namens onze klanten willen wij de klanten van Dirk bedanken voor hun steun.”

Bron: Levensmiddelenkrant