Jumbo pakt eenzaamheid aan met koffiecorner

VEGHEL – Jumbo en Stichting Alles voor Mekaar gaan samen de strijd aan tegen eenzaamheid in de buurt. In de onlangs geopende winkel in Vlijmen kwamen de twee partijen samen om met minister Hugo de Jonge van VWS een kop koffie te drinken met hulpvragers en supporters van de stichting.

Dat deden zij in de allereerste ‘Hallo! Alles voor Mekaar – koffiecorner’. Hier treffen ouderen en buurtgenoten elkaar dagelijks voor een praatje. Ouderen kunnen er ook terecht voor hulp van de professionals en supporters van de stichting Alles voor Mekaar. Met dit initiatief beantwoorden Jumbo en de stichting naar eigen zeggen verschillende, alledaagse (hulp)vragen van ouderen.

Waardevol
Colette Cloosterman - van Eerd, cco van Jumbo: “Wij voelen ons betrokken bij onze omgeving en willen een goede buur zijn. Onze winkelmedewerkers kennen de klanten en ze pikken regelmatig signalen op van eenzaamheid in de winkel. En dat gaat ons aan het hart. Met de ‘Hallo! Alles voor Mekaar koffiecorner’ geven we samen met de supporters en professionals van Alles voor Mekaar ouderen die aandacht en hulp die ze verdienen”. Dick de Fijter, filiaalmanager van Jumbo Vlijmen Plein vult aan: ”In de winkel ontstaan door dit initiatief waardevolle contacten tussen mensen die hier dagelijks komen en het is mooi dat wij hierin kunnen bijdragen. Dat geeft ontzettend veel energie!”. Naast de koffiecorner wordt er ook een kletskassa geopend voor klanten van Jumbo Vlijmen die geen haast hebben. De Fijter: “Wij willen dat boodschappen doen leuk is en niet gehaast voelt. Persoonlijk contact vinden we daarbij ontzettend belangrijk. En daarom hebben we de kletskassa in het leven geroepen. Om even dat extra contactmoment te creëren. Tijd voor mekaar, gewoon omdat het kan.”

Bron: Levensmiddelenkrant