Jumbo zet in op gezond eten voor kinderen | Levensmiddelenkrant

Jumbo zet in op gezond eten voor kinderen

VEGHEL- Jumbo wil lekker en gezond eten makkelijk en bereikbaar maken voor iedereen. Daarom hebben zij nu in samenwerking met ‘De Reis van 5’ opdrachten voor kinderen om gezond te eten.

Dat houdt in dat klanten zestien weken lang gratis wisselende opdrachtkaartjes kunnen verzamelen die geïnspireerd zijn op De Reis van 5-spellen. Kinderen kunnen met deze kaartjes bijvoorbeeld een gezond ‘piratenbootje’ maken van hun boterham of ‘op zoek naar Nemo’ in hun yoghurtontbijt. Elke week zijn twee opdrachtkaartjes te vinden in de Jumbo winkels. Totaal zijn er 32 opdrachten.

Assortiment
Jumbo helpt klanten ook met gezonder leven door toevoegingen aan het assortiment, zoals verse stamppotmixen of groentesappen. Het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) vindt het een goed initiatief van Jumbo om kinderen op deze manier met gezond eten kennis te laten maken. Karin Bemelmans namens het NAGF: “Het stimuleren van de consumptie van groenten kan alleen als telers, handelaren, retailers en horeca samenwerken en groenten en fruit meer op de kaart zetten. Het voorbeeld van het Hallo Jumbo magazine met de vermelding van de hoeveelheid groenten die ieder gerecht bevat, is hierbij een prachtig hulpmiddel. Dat geldt vooral voor Nederlanders die er niet in slagen dagelijks minimaal 250 gram groente en fruit te eten”. 

Bron: Levensmiddelenkrant