Omzet Jan Linders groeit 15 procent

NIEUW BERGEN – Jan Linders is de volgende supermarktketen die zeer goede omzetcijfers heeft gepresenteerd. Doordat consumenten voor hun levensmiddelen nog meer zijn aangewezen op supermarkten, heeft nu ook Jan Linders een forse groei kunnen presenteren. Een plus van 15 procent over 2020.

De supermarktketen zette vorig jaar 524 miljoen euro om, ten opzichte van 457 miljoen euro in 2019. 2020 bestond uit 53 weken, gecorrigeerd naar 52 weken was de groei van Jan Linders 12,5 procent met een marktgroei van 8,9 procent. Zo blijkt uit de cijfers van Nielsen. De groei van Jan Linders laat hiermee ook dit jaar weer een sterkere groei zien dan de markt. In 2019 was het marktaandeel nog 1,14 procent, in 2020 komt dit cijfer uit op 1,17 procent.

“Natuurlijk ben ik erg tevreden met de groei die we hebben gerealiseerd en met de verbetering van ons financiële resultaat”, stelt Ferry Moolenschot, algemeen directeur. “Maar in het bijzonder ben ik trots op al onze medewerkers. Zij hebben alles op alles gezet om de supermarkten voor onze klanten een veilige en prettige plek te laten zijn voor het doen van boodschappen.” 

Bron: Levensmiddelenkrant