Omzet Jumbo dit jaar met 7 procent gestegen

VEGHEL – Jumbo komt over 2009 uit op een omzet van bijna 1,6 miljard euro. Dat betekent een stijging van 7 procent ten opzichte van vorig jaar.

Dat zei financieel directeur Ton van Veen vrijdag tijdens een persbijeenkomst van Jumbo. De autonome omzetgroei ligt hoger dan het marktgemiddelde, aldus Van Veen. Het bedrijfsresultaat is, zowel absoluut als relatief, ook gestegen ten opzichte van vorig jaar. Met hoeveel wilde Van Veen niet zeggen. In 2009 opende Jumbo negen nieuwe winkels.

Voor 2010 verwacht Jumbo een omzet van 3,6 miljard euro te realiseren. Dit bedrag is opgesplitst in 1,7 miljard euro voor de bestaande Jumbo-winkels, 250 miljoen euro voor nieuwe supermarkten en 1,65 miljard euro voor de Super de Boer-winkels. Bij de omgebouwde Super de Boer-winkels rekent Jumbo op een omzetstijging van minimaal 25 procent in twee jaar. “Dat is absoluut haalbaar”, aldus Van Veen. “Ik zou erg teleurgesteld zijn als we dat niet halen.” Van Veen baseert zich onder meer op de omzet per vierkante meter bij beide formules. Bij Super de Boer ligt dat op 130 euro, bij Jumbo op 200 euro. Bovendien behaalde Jumbo bij overgenomen winkels in 2007 en 2008 een omzetindex van 240.

Bron: