AH sluit zich aan bij Tony’s Open Chain platform | Levensmiddelenkrant

AH sluit zich aan bij Tony’s Open Chain platform

AMSTERDAM – Albert Heijn heeft zich met haar chocolademerk Delicata aangesloten bij het nieuwe open source platform Tony’s Open Chain Chocolonely.

De supermarktketen koopt voortaan cacao in volgens de vijfsamenwerkingsprincipes van Tony’s Chocolonely. Met deze werkwijze is het volgens de chocoladeproducent mogelijk om een leefbaar inkomen voor cacaoboeren te realiseren. De eerste Delicata-chocoladerepen met een gele Tony’s Open Chain buton liggen al in de winkel bij Albert Heijn. Op de button staat de tekst ‘samen maken we chocolade 100% slaafvrij’. De nieuwe Delicata-chocolade is gemaakt van traceerbare cacaomassa, geproduceerd door Callebaut

Kennis
Tony’s Chocolonely heeft het platform gelanceerd om een plek te creeren waar chocoladebedrijven alle benodigde kennis en tools kunnen vinden om een einde te maken aan illegale kinderarbeid en slavernij. Albert Heijn is de eerste missiebondgenoot. “Dit is een belangrijk moment voor Albert Heijn. Met deze nieuwe repen zetten we samen met Tony’s Chocolonely en Callebaut een concrete stap om op te komen voor een transparante en duurzame cacao-keten”, zegt Henk van Harn, vice-president Houdbaar & Non-Food bij Albert Heijn.

Bron: Levensmiddelenkrant