Albert Heijn komt met nieuwe pakketservice

ZAANDAM – Albert Heijn doet in samenwerking met bol.com en PostNL een proef met pakketautomaten. Vanaf vandaag kunnen klanten hun bol.com-pakket ophalen en retour sturen bij vijf winkels van de grootgrutter.

De organisatie wil het op deze manier voor klanten makkelijker maken om hun bol.com-pakket op te halen wanneer het hen uitkomt. Omdat bezoekers van de supermarkten steeds meer gebruik maken van zelfservicemogelijkheden, komt Albert Heijn nu met deze dienstverlening bij filialen in Voorhout, Delft, Alkmaar, Nijmegen en Maastricht. Tijdens het bestellen op bol.com, kunnen zij de PostNL automaat als afleveroptie selecteren. Als de order is aangekomen, kan de locker met een code geopend worden. Alleen pakketjes van bol.com kunnen worden opgehaald bij deze automaten. Het (retour)sturen van andere verzendingen met een PostNL-verzendlabel kan wel bij deze automaten. Sinds 2013 kunnen gebruikers van de webwinkel hun bestellingen ophalen bij filialen van de formule.

Openingstijden
Klanten kunnen pakketten ophalen en retourneren tijdens de openingstijden van één van de vijf filialen, of in het geval van Nijmegen en Maastricht, dag en nacht omdat de automaat zich daar buiten de winkel bevindt. De automaten bestaan uit zestien tot 49 lockers met verschillende formaten.

Bron: Levensmiddelenkrant