Alcoholvrij van Heineken voortaan in statiegeldflesjes

AMSTERDAM - Vanaf volgende maand zit het alcoholvrije bier van Heineken in flesjes en kratten met statiegeld. Dat is het gevolg van een succesvolle proef daarmee. Flesjes met statiegeld gaan gemiddeld 25 keer mee en stoten zeven keer minder CO2 uit dan flesjes die eenmalig worden gebruikt.

Duurzaamheid staat hoog op de agenda, zegt het bierconcern. Heineken wil in 2030 volledig circulair zijn. "Als de consument een rondje geeft in de kroeg, zorgen wij ervoor dat alles al een rondje heeft gemaakt. Van de krat tot het blikje en het viltje tot de fles, alles wordt hergebruikt. Niets van het verpakkingsmateriaal mag nog op straat belanden", zegt bestuurder Mark Blok.

Zonnepanelen
Bij Heineken wordt 11 procent van de gebruikte energie opgewekt met zonnepanelen, die op het eigen terrein van de brouwerij staan. Ook heeft de brouwer de CO-uitstoot gereduceerd door zonnepanelen op tankbierwagens en het rijden van slimmere leveringsroutes. "We willen niet alleen het groenste biertje van Nederland zijn, maar ook het groenste biertje vóór Nederland", zegt Blok.

Bron: ANP