Aldi driejarig partner Schoolontbijt

CULEMBORG – Aldi Nederland is de komende drie jaar als exclusieve ‘Superpartner’ verbonden aan het Nationaal Schoolontbijt. De samenwerking krijgt al gestalte bij de aankomende, 17de editie. Aldi levert dan vrijwel al het verse brood aan zo’n 2.750 basisscholen en verzorgt de complete logistiek.

In totaal ontbijten ruim een half miljoen kinderen van 4- tot 8 november met producten van de Duitse discounter. De producten komen uit de Schijf van Vijf, omdat Aldi en het Nationaal Schoolontbijt de gezamenlijke missie hebben alle kinderen in Nederland gezond te laten ontbijten. “Bij ALDI hebben we alles in huis voor een gezond ontbijt en is er de laatste jaren steeds meer ontwikkeld op het gebied van variatie, maar ook gezondheid. Aldi biedt meer volkoren, minder zout en meer vezels”, zegt Nadie Winde, manager Corporate Responsibility bij Aldi. “Ook is er, speciaal voor het Nationaal Schoolontbijt, een volkoren rozijnenbolletje ontwikkeld. Dat ligt nu al in de winkel en zal tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt een speciale verpakking krijgen.”

Pakketten
Het thema van dit jaar is: ‘Neem de tijd voor je ontbijt!’. Het gezonde ontbijtpakket dat deelnemende scholen ontvangen bestaat onder meer uit volkorenbrood, diverse soorten zoet en hartig beleg, yoghurt, melk, thee, groente en fruit. In het pakket vinden kinderen ook feestelijke placemats, kleurrijke klassenposters en een vrolijke kalender voor thuis. Alle deelnemende scholen krijgen de ontbijtpakketten op school bezorgd en ontvangen bovendien leuk lesmateriaal voor alle groepen.

Naast het Nationaal Schoolontbijt werkt Aldi samen met andere maatschappelijke organisaties, waaronder JOGG en Missing Chapter Foundation.

Bron: Levensmiddelenkrant