Aldi steunt klimaatakkoord Parijs met samenwerking

CULEMBORG – Aldi wil samen met leveranciers internationaal klimaatdoelen opstellen om zo het klimaatakkoord van Parijs te ondersteunen. Dat maakt de Duitse formule bekend nu het zich heeft aangesloten bij het Sience Based Targets Initiative (SBTi).

Door de aansluiting bij het SBTi-committeert Aldi zich om de komende twee jaar bindende en wetenschappelijk geteste doelen vast te stellen voor het verminderen van de CO₂-uitstoot. De samenwerking en de maatregelen die daaraan vastzitten moeten helpen de 1,5°C-doelstelling uit het klimaatakkoord van Parijs te behalen.

Supplychain
Volgens Aldi is de samenwerking uniek, want voor het eerst zijn leveranciers betrokken bij de uitwerking van de SBTi-doelen, om gezamenlijk emissies binnen de supplychain te verminderen of te vermijden.

Met deze stap bouwt Aldi voort op haar klimaatbeschermingsbeleid uit 2018, met als doel eigen uitstoot van broeikasgassen tegen 2021 met 40 procent te verminderen ten opzichte van 2015. In Nederland is die doelstelling behaald. Dat lukte onder meer door inkoop van 100 procent groene stroom voor alle winkels en kantoren, LED-verlichting en het gebruik van energie-efficiënte koel- en vriesmeubels met natuurlijke koudemiddelen.

Duurzaamheidsverslag 2019
Aldi presenteert met het nieuws ook haar eigen Duurzaamheidsverslag 2019. “In Nederland hebben we vooral op het gebied van gezonde voeding, minder voedselverspilling en duurzame boodschappen goede resultaten gehaald”, zegt Erna van der Wal, Director Quality Assurance & Corporate Responsibility bij Aldi Nederland. “Daarnaast ligt onze focus op dit moment onder meer op de verdere uitwerking en implementatie van onze verpakkingsmissie.”

Bron: Levensmiddelenkrant