Boeren willen dc’s supers platleggen, CBL bezorgd

LEIDSCHENDAM – Farmers Defense Fore heeft aangekondigd de voedselvoorziening plat te leggen door distributiecentra van supermarkten te blokkeren. Gevolg: lege schappen tijdens de Kerstdagen.

Het CBL kijkt met zorg naar de ontwikkelingen rondom de stikstof en PFAS-problematiek. “De problematiek is ernstig en urgent en vraagt om een snelle, politieke oplossing”, aldus de organisatie. “Door het platleggen van de voedselvoorziening wordt de consument geraakt die eerdere boerenprotesten nog met sympathie begroette. Bovendien treft het mede-ondernemers in de voedselketen die nu aan de vooravond van de drukste periode van het jaar staan.”

Kerstmaal
Boeren en supermarkten staan aan dezelfde kant, volgens CBL. De brancheorganisatie streeft hetzelfde doel na: elke dag lekker, gezond en duurzaam voedsel voor iedereen in Nederland. “Het is zinloos om de consument met lege schappen, een lege koelkast en een sober kerstmaal te confronteren. Dit dupeert iedereen en brengt de oplossing geen stap dichterbij. Supermarkten zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat winkels kunnen worden bevoorraad”, laat het CBL in een reactie weten.

De basis voor oplossingen is door de boeren gepresenteerd en Minister Schouten heeft aangegeven dat de bal bij haar ligt. Het CBL roept het Kabinet, het parlement en de gezamenlijke boerenorganisaties verenigd in het Landbouw Collectief op om snel uit de impasse te komen.

Bron: Levensmiddelenkrant