Bol.com schrapt wegwerpplastic

ZAANDAM - Bol.com stopt met de verkoop van wegwerpplastic, zoals plastic bestek, bekers, rietjes en wattenstaafjes. Dat laat de webshop onlangs weten. De producten komen in nieuwe versies van duurzame en biologisch afbreekbaar plastic beschikbaar.

Volgens de Europese Commissie bestaat ruim 70 procent van het zwerfafval in de oceaan uit plastic, laat de webshop weten. Bol.com verwacht 500 kilo plastic per jaar te besparen door te stoppen met de verkoop van wegwerpplastic op het online platform.

“Daarom steken we veel energie in de verduurzaming van ons assortiment en het niet meer verkopen van wegwerpplastic is voor ons een hele logische stap”, Jori Ebskamp, lead duurzaamheid bij bol.com. “Afgelopen najaar opende bol.com de duurzame winkel waarin we het breedste verantwoorde assortiment online bijeenbrengen. Door de duurzame winkel continu uit te breiden willen we binnen een aantal jaar in elke productcategorie een duurzamer alternatief bieden.”

Alternatieven
In de duurzame winkel biedt bol.com klanten een brede keuze aan alternatieven voor het wegwerpplastic, zoals siliconen herbruikbare wattenstaafjes, kartonnen bordjes, roestvrijstalen rietjes, houten bestek en bekers van maiszetmeel en suikerriet.

Bol.com streeft ernaar om in 2025 klimaatneutraal winkelen mogelijk te maken, met een CO2-uitstoot van 0 gram per pakket. Bol.com focust zich hierbij op de werkzaamheden waarin het zelf de verantwoordelijkheid kan nemen: dus vanaf het moment dat artikelen in het fulfilmentcenter binnenkomen tot en met de bezorging aan de voordeur van de klant, en alles daar tussenin.

Bron: Levensmiddelenkrant