CBL geeft eerste reactie op Coalitieakkoord

LEIDSCHENDAM – Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) reageert in eerste instantie positief op het coalitieakkoord dat 15 december werd gepubliceerd.

De organisatie werkt samen met boeren en tuinders om duurzame en gezonde producten met een beter verdienmodel op de markt te brengen. Daarnaast zetten ze zich in voor verduurzaming, bijvoorbeeld door CO2 verlagende maatregelen, duurzame verpakkingen, de eitwittransitie en duurzame dierlijke ketens.

In gesprek
De onderwerpen over de supermarkt- en foodservicebranche in het Akkoord zoals het verminderen van de zout- en suikerinname van consumenten, verhogen van transparantie van het verduurzamen en diervriendelijke maken van het assortiment en een eerlijke prijs voor boeren zijn onderwerpen waar het CBL zich voor inzet en dat zal blijven doen. Het CBL zegt graag met de nieuwe ministersploeg in gesprek te gaan om de reeds ingezette acties toe te lichten en te verkennen hoe het Haagse beleid en de praktijk van de winkelvloer elkaar kunnen versterken.

Bron: Levensmiddelenkrant