Costco in Shanghai stopt shoppers

SHANGHAI – Amerikaanse retailketen Costco beperkt het aantal shoppers bij de nieuwe vestiging in Shanghai nadat die bij de opening werd overlopen door duizenden Chinezen. Vanaf nu mogen niet meer dan tweeduizend klanten tegelijk naar binnen.

Costco, dat naast levensmiddelen ook warenhuisartikelen verkoopt, was niet voorbereid op de ‘succesvolle’ opening van de eerste locatie in Shanghai afgelopen dinsdag. Na een drie uur durende wachtrij te hebben getrotseerd pasten consumenten al snel niet meer in het pand en moest de politie het verzoek doen niet meer naar de winkel te komen.

Afbeeldingen van de opening, waarop te zien was hoe mensen elkaar rond de ingang, de schappen en de kassa’s verdrongen, gingen die dag viral. Woensdag kondigde Costco daarom aan dat het de toegang van klanten zal beperken en dat de lokale politie de doorstroom van verkeer zal verbeteren.

Luxemerken
Volgens lokale media bood de Costco-winkel in Shanghai, in tegenstelling tot andere supermarkten die voornamelijk vers voedsel en dagelijkse benodigdheden verkopen, ook producten aan zoals handtassen van luxemerken Prada en Chanel, evenals high-end buitenlandse schoonheidsproducten.

Bron: Levensmiddelenkrant/Reuters