Danone opent nieuwe Nutricia fabriek

CUIJK – Danone opent een nieuwe duurzame fabriek voor Nutricia in Nederland. De fabrikant ziet de wereldwijde vraag naar gespecialiseerde babyvoeding groeien en speelt daar met een nieuwe fabriek op in.

De nieuwe fabriek is naar eigen zeggen een van Danone’s grootste investeringen in het Europese productienetwerk. Voor de bouw is 240 miljoen euro uitgetrokken. De nieuwe fabriek is op maat gebouwd voor verdere expansie van Danone’s range aan gespecialiseerde babyvoedingsproducten voor kindjes met specifieke gezondheidsbehoeftes. “Bij Danone geloven we dat de gezondheid van mens en planeet nauw met elkaar verbonden zijn, zoals verwoord in onze visie ‘One Planet. One Health’. De fabriek in Cuijk is een belangrijke investering die bijdraagt aan het waarmaken van die visie. In deze fabriek maken we voeding voor kwetsbare baby’s; maar doen we er ook alles aan om een gezonde planeet te waarborgen voor toekomstige generaties,” zegt Véronique Penchienati-Bosetta, executive vice president, Danone Specialized Nutrition.

CO2
De nieuwe fabriek vervangt de oudere fabriek in Cuijk, die het bedrijf geleidelijk zal uitfaseren. De nieuwe fabriek gebruikt geavanceerde duurzaamheidstechnologie gecombineerd met efficiënte productieprocessen om te zorgen dat het verbruik van water en energie alsmede CO2-uitstoot tot een minimum beperkt worden. Als de fabriek volledig operationeel is, is de productiecapaciteit volgens de producent verdubbeld ten opzichte van de oude fabriek.

Bron: Levensmiddelenkrant