De Fitbox komt terug | Levensmiddelenkrant

Foodybox van Kroon op het Werk

De Fitbox komt terug

KOOG AAN DE ZAAN - Kroon op het Werk komt dit jaar voor de tweede keer met de Fitbox. Het broertje van de Foodybox was vorig jaar zo’n succes dat het PR-bureau heeft besloten met een vervolg te komen.

Kroon op het Werk verstuurt al voor het zesde jaar op rij de Foodybox naar honderd geselecteerde food- en lifestylebloggers en vijftig culinaire en lifestyleredacties van kranten en tijdschriften. De Foodybox Lente is onlangs de deur uitgegaan. Tijd voor Robert Kroon, managing director bij Kroon op het Werk, om de aandacht te richten op volgende box die 15 juni wordt verstuurd. “Gezondheid en bewegen worden alsmaar belangrijker. Uit de testcase van vorig jaar bleek dat de Fitbox echt een groot succes was”, vertelt Kroon. “Het is een hele andere doelgroep dan de Foodybox, maar de markt voor gezonde levensmiddelen groeit ontzettend hard. Consumenten zijn zich steeds meer bewust van de werking van healthy producten. Er is zelfs bewezen dat patiënten met diabetes 2 van hun ziekte afkomen als ze gezond eten.”

Producenten
De Fitbox wordt verstuurd aan 130 bloggers en 20 redacties van tijdschriften die zich focussen op gezondheid. Dat varieert van gezonde voeding tot yoga en van fitness tot afvallen. “Vorig jaar hebben we de Fitbox volop gepromoot en op dat succes kunnen we nu voortborduren. Het is een hele andere insteek dan de Foodybox, maar we zien bij producenten ook de hoeveelheid gezonde producten toenemen.” Net als bij de Foodybox wordt de Fitbox ondersteund met een video over alle producten. “Dit jaar hebben we ervoor gekozen om de presentatie in handen te geven van twee goed uitziende personen, een man en een vrouw. Dat zijn Claudia Kooy van Beafitmom.nl en Luuk van Merwijk van Luukskitchten.nl.” Kroon op het Werk heeft inmiddels al diverse producenten voor de Fitbox weten te strikken, waaronder Dextro Energy, Servero en Zuivelhoeve. “We zijn nog bezig met versproducten, want de focus ligt natuurlijk op pure producten. Allerlei supplementen en poeders zijn niet te vinden in de Fitbox”, benadrukt Kroon.

Bron: Levensmiddelenkrant