DekaMarkt steekt Artis hart onder de riem

VELSEN-NOORD – Consumenten kunnen bij DekaMarkt voor de zeventiende keer sparen voor gratis toegangskaarten voor Artis. De formule doneert bij aanvang van de campagne 17 duizend euro ter ere van de zeventiende editie.

De Amsterdamse stadsdierentuin heeft het financieel zwaar tijdens de coronacrisis. Een gevolg hiervan is dat Artis de leeuwen heeft moeten laten vertrekken. Om de dierentuin extra te ondersteunen zal er dit jaar ook een statiegeldactie in alle winkels van DekaMarkt plaatsvinden. Klanten kunnen statiegeldbonnen inleveren in speciale boxen om geld in te zamelen voor Artis. De formule zal het ingezamelde eindbedrag verdubbelen.

Naast acties in de winkels zal DekaMarkt via haar eigen kanalen de actie #vergeetARTISniet onder de aandacht brengen. Met deze campagne worden consumenten opgeroepen om hun mooiste herinneringen aan het park te delen en geld te doneren.

Samenwerking
Sinds 2005 organiseren DekaMarkt en Artis deze spaaractie en zijn er veel winacties voor onder meer privé rondleidingen achter de schermen. Daarnaast worden er ook jaarlijks dieren door de formule geadopteerd. Dit jaar is dat een netgiraffe.

Bron: Levensmiddelenkrant