Fabrikanten

Dirk Jacobs aan het hoofd van FoodDrinkEurope

BRUSSEL – Dirk Jacobs is aangesteld als de nieuwe directeur-generaal van FoodDrinkEurope, koepelorganisatie van de Europese voedingsindustrie in Brussel. Jacobs neemt het stokje over van Mella Frewen. Frewen was bijna 15 jaar werkzaam bij de organisatie.

Ruby van Hooijdonk |

De nieuwe directeur-generaal werkt al 12 jaar bij de organisatie. Sinds 2013 was hij werkzaam als adjunct directeur generaal en hoofd van het departement voor consumenteninformatie, voeding en gezondheid. Onlangs heeft hij een belangrijke rol gespeeld in het bijeenbrengen van de Europese Commissie en belanghebbende uit de voedingsketen voor het opstellen van een EU-Gedragscode voor verantwoord ondernemen en marketingpraktijken in de Voedingssector.

Toekomst van food- en drinkindustrie
Marco Settembri, FoodDrinkEurope president en Nestlé Europe ceo: “De toekomst van de Europese voedings- en drankenindustrie is in goede handen. Jacobs is zeer bekwaam en ambitieus, en onze bedrijven, nationale federaties en sectororganisaties zullen hem hun volledige steun geven in zijn missie om de industrie te leiden om echt duurzame voedselsystemen te leveren.” De nieuwe directeur generaal bedankt de Raad van Bestuur voor het vertrouwen en is enthousiast om de samenwerking aan te gaan.

Bron: Levensmiddelenkrant

dja.jpg