Duitse regering kiest voor Nutri-score

BERLIJN – De Duitse regering heeft gekozen om het logo voor een gezonde(re) voedselkeuze, de Nutri-score, voor het hele land in te voeren. Sommige bedrijven, zoals HAK, hadden de Nutri-score al op verschillende producten gedrukt bij onze Oosterburen.

Julia Klöckner, de Duitse minister voor Voeding en Landbouw, zegt tijdens de presentatie in de Duitse hoofdstad: "de Nutri-score is zo ontworpen dat het een eerste, goede oriëntatie kan zijn met betrekking tot een gezond dieet.” De Duitse overheid liet, voordat de keuze voor Nutri-score gemaakt werd, een consumentenonderzoek uitvoeren en schakelde het een instituut in om de impact van verschillende voedselkeuzelogo’s te onderzoeken. Daarbij kwam het van origine Franse Nutri-score als beste uit de bus.

Nederland
Sinds begin september prijkt het Nutri-score logo op een deel van de HAK-verpakkingen in Nederland. Groente- en peulvruchtenfabrikant Hak kondigde in mei al aan gebruik te gaan maken van Nutri-score. Het nieuwe voedselkeuzelogo zou het Kies-Bewust-logo moeten vervangen, dat in 2017 werd afgeschaft. Alleen is de overheid nog niet eensgezind over eventuele landelijke invoering van Nutri-Score, ook al moet een nieuw alternatief in 2020 het daglicht gaan zien.

Bron: Levensmiddelenkrant