Fabrikanten

Introducties

Earth Water stopt met plastic flesjes

AMSTERDAM – Earth Water heeft aangekondigd volledig te stoppen met plastic flesjes. In plaats daarvan komen er Tetra Top verpakkingen, gemaakt van 88 procent hernieuwbare materialen. Daarnaast zijn ze volledig recyclebaar. Henk Witteveen en Patrick de Nekker, founders van Earth Concepts: "Voor ons is het niet meer dan logisch om te stoppen met dit goedlopend product. Ook al lijkt dat raar.”

Lisa van der Linden |

Earth Water voelt zich verantwoordelijk voor een schone planeet, net als de eindgebruiker. “Je kunt kiezen voor statiegeld, hogere boetes of meer vuilnisbakken. Maar als er geen plastic flesjes meer zijn kunnen ze ook niet worden weggegooid. Dit voelt beter”, reageren Witteveen en De Nekker.

Plantaardig
De Tetra Top verpakking die vanaf nu wordt gebruikt is gemaakt gaan FSC-gecertificeerd karton en plantaardige plastic dat afkomstig is van suikerriet. Hierdoor wordt de klimaatimpact gering en kan het materiaal weer volledig terug groeien. Roderick Friend, business development director Frankrijk en Benelux van Tetra Pak: "Wij geloven in een verpakking die de inhoud beschermt, en tegelijkertijd een minimale impact op het milieu heeft, terwijl gebruiksgemak en functionaliteit voor de consument gewaarborgd blijven. Stap voor stap komen we dichter bij ons doel om 's werelds meest duurzame voedselverpakkingen te maken.”

Levensmiddelenkrant en Out.of.Home Shops publiceren in week 26 (Out.of.Home Shops) en week 27 (Levensmiddelenkrant) een uitgebreid interview met de oprichters van Earth over deze stap.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops

ec-henk-1920x1080px-banner2.jpg
ec-patrick-1920x1080px-banner2.jpg