Eigenzinnig Bier&Co past bij Swinkels | Levensmiddelenkrant

Eigenzinnig Bier&Co past bij Swinkels

LIESHOUT/AMSTERDAM - Swinkels Family Brewers heeft Bier&cO overgenomen, een van de grootste importeurs van speciaalbier in Europa. Bier&cO is nu een zelfstandig onderdeel van het Brabantse familiebedrijf.

Met de overname geeft Swinkels Family Brewers naar eigen zeggen verdere invulling aan haar strategie 'om voor de consument de meest relevante speler te zijn in pils, alcoholvrij bier én speciaalbier'. Swinkels Family Brewers en Bier&cO gaan vanaf nu gezamenlijk de distributie van lokale bieren en speciaalbieren verzorgen voor de horeca. Binnenkort gaan zij met een groot gezamenlijk salesteam ook het Nederlandse retailkanaal bedienen. “Het assortiment van Bier&cO bevat prachtige lokale en internationale speciaalbiermerken, waarvan we nu nog meer consumenten van kunnen laten genieten", zegt Peer Swinkels, chief commercial officer van de Swinkels Family Brewers. "Als eigenzinnige bedrijven met een pioniersgeest passen Swinkels Family Brewery en Bier&cO uitstekend bij elkaar en onze assortimenten sluiten naadloos op elkaar aan. Samen kunnen we de relevantie van speciaalbieren en lokale bieren in horeca en retail enorm laten groeien. De overname is bovendien een logische en mooie stap na de eerdere aankondiging van onze nieuwe bedrijfsnaam, die benadrukt dat er naast Bavaria nog 25 andere biermerken in het portfolio zitten van onze onafhankelijke familiebrouwerij. Wij willen echter niet alleen de breedte van ons merkenportfolio benadrukken, maar ook onze lokale en internationale positie verstevigen."

Mooie erkenning
Gaius Voûte, algemeen directeur van Bier&cO, is enthousiast over de krachtenbundeling met Swinkels Family Brewers. “Ik heb er het volste vertrouwen in dat we ons gezamenlijke portfolio, met een diversiteit aan merken en smaken, aan een nog breder publiek kunnen aanbieden. Als zelfstandig onderdeel van Swinkels Family Brewers blijven we als eigenzinnig bedrijf doen waar we al jaren goed in zijn: het prikkelen van het smaakpalet van alle liefhebbers van speciaalbieren, maar vanaf nu op grotere schaal. Een mooie erkenning voor Bier&cO en onze partners.”

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops