Fabrikanten

Fairtrade Original verder onder leiding van Steven van Wijk

CULEMBORG – De Raad van Commissarissen van Fairtrade Original heeft Steven van Wijk (53) benoemd tot managing director. Van Wijk wordt omschreven als veelzijdig met een brede ervaring in de retail- en food-sector en volgt per direct René Bakker op die sinds 2018 aan het roer stond.

Jan de Wit |

“In Steven van Wijk hebben wij een uitstekende nieuwe managing director gevonden om de organisatie, samen met de commercial director Vidjai Jharap, te leiden in de geplande groei zowel nationaal als internationaal”, zo stelt Margreet Oostenbrink, voorzitter van de raad van commissarissen van Fairtrade Original.

Onder leiding van Bakker werd het merkbeeld gemoderniseerd en groeide de omzet – mede door introductie in Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk – van Fairtrade Original met ruim 20 procent. Zo groeide de mogelijkheden om meer impact te maken bij de lokale boerencoöperaties en verwerkers waar het bedrijf mee werkt.

Verbetering
Van Wijk kijkt ernaar uit om door te gaan op de fundamenten van zijn voorganger René Bakker. “Het is bijzonder om bij een organisatie te mogen werken die lokale boeren helpt een beter bestaan op te bouwen. Fairtrade Original is een heel mooi foodmerk met een prachtige missie. Samen met ons team en onze handelspartners wil ik zorgdragen voor verdere groei van het merk in binnen- en buitenland.”

Bron: Levensmiddelenkrant

steven-van-wijk-fairtrade-original.jpg