FNV Handel vraagt aandacht voor veiligheid winkelpersoneel

UTRECHT – FNV roept werkgevers en kabinet op om de veiligheid van winkelmedewerkers centraal te stellen bij een heropening van de winkels. Werkgevers moeten voldoende maatregelen nemen om agressie richting medewerkers van winkels en supermarkten uit te sluiten.

Ronald van der Flier, supermarktmedewerker en voorzitter van de sectorraad van FNV Handel: “Er moeten meer en betere richtlijnen komen, óók om uitwassen te voorkomen zoals bijvoorbeeld tijdens Black Friday, toen het op veel plekken echt veel te druk was. We weten dat de winkels graag open willen, maar laat dat niet ten koste gaan van de gezondheid van het personeel.”

Ook bij een minimale opening, zoals winkelen op afspraak, vrezen medewerkers dat de agressie tegen hen weer zal toenemen, zoals eerder tijdens de coronacrisis het geval was. Dat heeft volgens FNV een enorme impact op hen. Van der Flier: “Wij kunnen de winkelbedrijven niet verplichten om een beveiliger voor de deur te zetten of maatregelen te nemen om hun personeel te beschermen. Maar we kunnen wel een beroep doen op de overheid om wet- en regelgeving te handhaven.”

Bron: Levensmiddelenkrant