Gorillas voegt categorie toe voor verantwoorde boodschappen

AMSTERDAM – In het kader van Earth Day aanstaande vrijdag moedigt Gorillas haar klanten aan bewuster boodschappen te doen. Dat doet de flitsbezorger door een nieuwe categorie aan de app toe te voegen: Gorillas X Earth Day. Hierin kunnen klanten duurzame en biologische producten vinden die in het assortiment van Gorillas zitten. Het gaat om veganistische, vegetarische, milieuvriendelijke, eerlijke en lokale producten.

Gorillas laat daarnaast weten dat het alle gegenereerde emissies onder direct beheer heeft gecompenseerd, ‘als eerste CO2-neutrale dienst in de markt’. Hiermee heeft het bedrijf naar eigen zeggen een duurzaamheidsbenchmark neergezet voor de Europese on-demand bezorgindustrie.
Groene energie
De flitsbezorger komt met meer duurzame feiten. Zo zou 52 procent van de elektriciteit die Gorillas gebruikt afkomstig zijn uit groene bronnen. Een van de magazijnen in Denemarken opereert zelfs geheel op groene energie, laat de organisatie weten. Diverse samenwerkingen helpen Gorillas voedselverspilling te minimaliseren en CO2-uitstoot te verminderen, zoals die met Too Good To Go. Wereldwijd heeft die samenwerking ‘meer dan 250.000 voedselmanden gedistribueerd, 625 ton CO2 verminderd en 28.620 Magic Bags gered van afval’. In Nederland gaat het om bijna 41.000 geredde maaltijden en 102,28 ton CO2-emissies. Samen met Be Climate worden bananen ‘volledig klimaatneutraal’ geleverd, dus van teelt tot verkoop.

Belangrijke pijler

Volgens Alexander Brunst, global vice president sustainability bij Gorillas, is duurzaamheid sinds de lancering een belangrijke pijler: “We zullen meer milieuvriendelijke producten blijven aanbevelen aan onze klanten, zodat we samen de weg naar duurzaamheid bewandelen. We werken samen met een aantal goede doelen die onze visie ondersteunen en kijken ernaar uit om deze projecten dit jaar voort te zetten. We stellen onszelf voortdurend ambitieuze doelen en tegen medio 2023 streven we ernaar om alle voedselverspilling tegen te gaan en op 100 procent hernieuwbare energie te opereren.”

Bron: Levensmiddelenkrant