Gorillas zet eerste stappen in België

ANTWERPEN/BRUSSEL – Flitsbezorger Gorillas heeft haar eerste warehouses in België geopend. De formule die fietsend boodschappen bezorgt is nu binnen tien minuten bij haar klanten in Antwerpen en Brussel. De Berlijnse start-up heeft in zo’n tien maanden ruim zestig warehouses gebouwd in Europa. Na de lancering in Antwerpen en Brussel staat verdere uitrol in België op de planning

De snelle bezorgservice heeft een assortiment van ongeveer 1500 producten voor een bezorgtarief van €1,80. De prijzen van de producten gelijk aan supermarktprijzen.

Tijd voor vernieuwing
In België wordt ook gewerkt met lokale producten zoals Meurisse, Caffènation en Brussel Beer Project. Er zijn ook gesprekken gaande met regionale producenten en leveranciers voor de uitbreiding van het assortiment. Luc van Emmerik, general manager Benelux van Gorillas: “We zien in de markt een groeiende behoefte naar flexibiliteit en verse en lokale producten. België heeft zich lang vastgehouden aan de klassieke supermarkt, maar het is nu tijd voor vernieuwing. We zijn ervan overtuigd dat Gorillas snel de go-to oplossing wordt voor de dagelijkse en wekelijkse boodschappen in België. Om dit te bereiken werken we nauw samen met lokale producenten en leveranciers. Zo willen we in iedere stad naast de vertrouwde merken ook een lokaal assortiment aanbieden.”

Bron: Levensmiddelenkrant