Gratis babytas bij Aldi

ANTWERPEN - Aldi geeft deze week in België ‘Baby Bags’ weg aan ouders die net een kindje hebben gekregen. De tas bevat uitsluitend babyproducten van de Duitse discounter, zoals koekjes, luiers, water, vochtige doekjes en kortingsbonnen, en is te bestellen op de website van Aldi.

De tas is een antwoord op de Roze Doos, in België een begrip. De Roze Doos bestaat uit een pakket dat ouders al sinds de jaren 50 gratis ontvangen bij de gynaecoloog of apotheek. Het pakket bevat belangrijke informatie en producten, zoals een speen, zalfjes en kortingsbonnen.
Ouders kunnen de Aldi Baby Bag aanvragen op de site van Aldi en hem vanaf deze week ophalen in een Aldi-filiaal, met behulp van een geboortekaartje en een eigen code. “Niet om met de Roze Doos te concurreren, wel om ons gamma babyproducten in de kijker te zetten”, legt Dieter Snoeck uit aan Gazet van Antwerpen. “We merken dat jonge ouders vaak de reflex hebben om voor bekende A-merken te kiezen. We zijn er bij Aldi van overtuigd dat mama’s en papa’s na een test zullen merken dat ze hun kleintje bij ons tegen een lagere prijs evenveel kwaliteit kunnen aanbieden. Zo worden onze Bebino-luiers door Test-Aankoop als ‘Beste Koop’ aangeprezen.”
Aldi verkoopt in België wel meer A-merk babyproducten dan in Nederland, waaronder zeep van Zwitsal en groeimelk van Nestlé.