Groente- en fruitbedrijf Bakker Barendrecht bouwt nieuw dc

RIDDERKERK - Het groente- en fruitbedrijf Bakker Barendrecht heeft op de Dutch Fresh Port, een gespecialiseerde agro- en foodcluster in Nederland, op 17 september de eerste paal in de grond geslagen voor het nieuwe distributiecentrum.

Distributiecentrum
Het distributiecentrum, dat medio 2020 opgeleverd moet worden, heeft een oppervlakte van ruim 30.000 vierkante meter. Het centrum wordt een uitbreiding op de al bestaande capaciteit en zal vooral gebruikt worden voor ‘vernieuwing in distributie en verpakken’, aldus Bakker Barendrecht.

CO2
Het distributiecentrum wordt BREEAM EXCELLENT opgeleverd. Dat betekent dat er maatregelen zijn genomen om energie- en waterverbruik sterk te reduceren, uitstoot van CO2 te verminderen en er wordt gewerkt met bouwmaterialen die bijdragen aan een toename van hergebruik van sloopmateriaal. Het hele gebouw wordt ook voorzien van zonnepanelen.

Toekomst
Maarten van Hamburg, general manager van Bakker Barendrecht: ‘met de nieuwe locatie kunnen we onze strategische partners Albert Heijn en Koninklijke Vezet nu en in de toekomst blijven voorzien van de beste kwaliteit groente en fruit. Het stelt ons in staat om onze warehousing en verpakkingsprocessen verder te verbeteren met de nieuwste logistieke technieken.’

Bron: Levensmiddelenkrant