Growers United verwelkomt nieuwe komkommerteler

MAASDIJK – Komkommerteler Vitom uit De Lier voegt zich toe bij Growers United. Voor deze organisatie gaat de ondernemer komkommers kweken voor het merk Green Diamonds.

Mariëtte van der Linden, sales manager komkommer van Growers United: “Onze productgroep komkommer ziet kansen voor groei op die markt, vooral bij de retail. Wij zijn dan ook blij met deze uitbreiding in areaal én met deze ondernemer met dezelfde visie op kwaliteit en verkoop. Als telers van de hogedraad-teeltmethode staat innovatie centraal bij ons, waar de focus ligt op een zo kort mogelijke uitgroeiduur. Dit heeft als resultaat dat de komkommer na gemiddeld vijftien dagen klaar is om te oogsten. Bij de traditionele teelt duurt dit proces gemiddeld 22 dagen.” De teeltmethode van Growers United doet er volgens henzelf dus zeven dagen sneller over om de groente bij de consument te krijgen. Ze menen verder dat door een langere houdbaarheid in de keten, de consument een verser product koopt.

Verderkomen
Vitom uit De Lier is vanaf dit seizoen lid van Growers United. Met deze uitbreiding komt Green Diamonds op een teeltoppervlakte van ruim 31 hectare. “Ik verwacht met Growers United verder te komen. Doen waar je goed in bent, daar gaat het om’’, aldus Rob Groenewegen, eigenaar Vitom.

Bron: Levensmiddelenkrant