Gulpener verkozen tot duurzaamste bedrijf van afgelopen tien jaar

GULPEN –Gulpener heeft de MVO Nederland Award gewonnen. De bierbrouwerij is door het publiek en de jury uitgeroepen tot meest duurzame bedrijf in de afgelopen tien.

De jury roemde Gulpener vooral om de integrale benadering van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Juryvoorzitter Jan Peter Balkenende: “Gulpener is een inspirerende koploper. Het bedrijf heeft door een jarenlang consistent en ambitieus beleid aangetoond dat met MVO het milieu en de samenleving erop vooruitgaan en tegelijkertijd het bedrijf sterker en veerkrachtiger wordt.” Gulpener is de eerste bierbrouwer die besloot alleen milieuvriendelijk verbouwde grondstoffen te gebruiken. Baanbrekend in de sector was dat Gulpener een lokaal samenwerkingsverband heeft opgezet met boeren uit de regio.

Vegetarische Slager
Gulpener, tapijtfabrikant Interface en De Vegetarische Slager eindigden op basis van ruim 4.000 publieksstemmen op respectievelijk de eerste, tweede en derde plaats. De jury nam het overtuigende
publieksoordeel over en riep Gulpener, dat 44 procent van de stemmen kreeg, uit tot winnaar.

Jan Paul Rutten, de achtste generatie aan het roer van het familiebedrijf was blij verrast met de prijs. "Mijn vader heeft begin jaren ’90 de basis gelegd voor onze duurzame aanpak. De huidige directeur John Halmans heeft deze aanpak de afgelopen twaalf jaar vol overtuiging integraal en circulair geïmplementeerd. Maartje, mijn zus, en ik gaan als nieuwe generatie daarop verder." Rutten ontving uit handen van juryvoorzitter Balkenende een kunstwerk van beeldend kunstenaar Frans Boon, volledig gemaakt van gebruikte materialen.

Bron: Levensmiddelenkrant