Fabrikanten

Buitenland

HAK zet nutri-score ook op verpakkingen in Duitsland

GIESSEN - Nadat HAK begin september in Nederland geleidelijk haar producten van het Nutri-score logo voorziet, en dat sinds vorige zomer in België al doet, zijn nu ook de HAK-verpakkingen die in Duitse supermarkten te koop zijn voorzien van het logo.

Roel Diender |

In Duitsland is HAK overigens niet de eerste fabrikant die het logo op zijn producten zet. Eerder ging daar het Franse Danone de groenten- en peulvruchten fabrikant uit Giessen voor.

Nederland
Sinds begin september prijkt het Nutri-score logo op een deel van de HAK-verpakkingen in Nederland. Groente- en peulvruchtenfabrikant Hak kondigde in mei al aan gebruik te gaan maken van Nutri-score. Het nieuwe voedselkeuzelogo zou het Kies-Bewust-logo moeten vervangen, dat in 2017 werd afgeschaft. Alleen is de overheid nog niet eensgezind over eventuele landelijke invoering van Nutri-Score, ook al moet een nieuw alternatief in 2020 het daglicht gaan zien.

Europa
Timo Hoogeboom, ceo van HAK zegt in een korte toelichting: “Los van duidelijkheid voor de consument, is dit nog een reden waarom harmonisatie binnen de EU nodig is. Nederland en Duitsland moeten snel voor Nutri-Score kiezen omdat het zijn effect op het koopgedrag van consumenten, namelijk het kopen van gezondere producten en met name meer groenten, in andere EU-landen heeft bewezen.”

Bron: Levensmiddelenkrant

hak_duitsland_nutri-score.jpg