Fabrikanten

Henk Jan Beltman neemt na 12 jaar afscheid van Tony Chocolonely

AMSTERDAM – Beltman was 12 jaar lang chief chocolate officer en grootaandeelhouder bij de chocoladefabrikant. In deze periode is Tony uitgegroeid tot een bedrijf dat samenwerkt met 12.000 boeren en 400 werknemers. Per 1 oktober 2022 neemt Douglas Lamont het roer over.

Ruby van Hooijdonk |

Eerder deze maand was in het Financieele Dagblad te lezen dat Beltman een groot deel van zijn aandelen had verkocht aan het Belgische bierfamilie De Spoelberch. Met de transactie werd het aandeel van Beltman teruggebracht van 42 procent naar 26 procent. De Spoelberch krijgt hierdoor het grootste belang in Tony’s. “Terugkijkend voel ik me bevoorrecht om het fantastische Team Tony’s te hebben mogen leiden. Ik ben trots op de impact die we samen hebben gemaakt”, aldus Beltman. Volgens de directeur gaat er met de overname een nieuwe hoofdstuk in: “Dit nieuwe hoofdstuk ontgroeit wat ik zelf het allerleukste vind aan mijn rol; mouwen opstropen en zelf impact maken als ondernemer.” Hij zal echter niet volledig afscheid nemen van het bedrijf, Beltman blijft onderdeel van de raad van commissarissen van Tony’s.

innocent drinks 
Lamont heeft al 15 jaar ervaring bij innocent drinks. Waarvan de laatste 8 jaar als ceo. Hier wordt hij overgenomen door Nick Canney. Op LinkedIn kijkt Lamont alvast vooruit: "Ik kijk ernaar uit om met het hele team van Tony's samen te werken om de geweldige impact en groei die ze al zijn begonnen voort te zetten." 

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops

tonys.jpg