Hoogvliet betrekt leveranciers bij bouw dc

BLEISWIJK – Hoogvliet heeft honderden leveranciers een rondleiding gegeven door het nieuwe distributiecentrum dat in Bleiswijk wordt gebouwd. De formule vindt het naar eigen zeggen belangrijk om in een vroeg stadium haar leveranciers bij de bouw te betrekken.

De bezichtiging werd voorafgegaan door een uitgebreide presentatie door Siep de Haan, algemeen directeur, Rutger van den Bout, adjunct-directeur commercie, en Edwin Wit, programmadirecteur Nieuwe Logistiek 2020, in Flora Boskoop. Hierin werd ingegaan op de inrichting van het nieuwe distributiecentrum, de gevolgen voor de logistieke werkwijzen en de aanlevering door de leveranciers.

In touringcars werden de leveranciers naar de bouwplaats op bedrijventerrein Prisma in Bleiswijk vervoerd, waar een korte rondleiding volgde door twee hallen van het distributiecentrum. In het nieuwe DC, met een grootte van 72.000 m2 en de mogelijkheid tot uitbreiding met nog eens 10.000 m2, zal niet alleen de distributiecapaciteit worden verhoogd, maar worden de logistieke processen volgens Hoogvliet geoptimaliseerd door hoge mate van mechanisatie en automatisering.

Het realiseren van het nieuwe DC is een onderdeel van de strategie van Hoogvliet met als centrale doelstelling de meest attractieve omni-channel supermarkt binnen haar marktgebied te zijn. Onontbeerlijk binnen deze strategie is volgens de formule het zo laag mogelijk houden van de kosten voor distributie en logistiek.

Bron: Levensmiddelenkrant