Formules

Hoogvliet kiest opnieuw voor Westlandse aardbeien

BLEISWIJK – Hoogvliet is een vast verkooppunt voor de Westlandse aardbei uit eigen streek. De aardbei is vanaf nu in 24 Hoogvliet-supermarkten rond het Westland in het schap te vinden.

Ruby van Hooijdonk |

Westlandse aardbeien worden geplukt wanneer ze rijp en rood zijn en hebben hierdoor een zoete smaak. De aardbeien worden sinds 2004 ambachtelijk en milieuvriendelijk in een kas geteeld door Sandra en Jaco Huysman in ’s-Gravenzande. De aardbei is zo zoet omdat deze op bestelling wordt geplukt, door de transport lijnen kort te houden kan de vrucht rijp geleverd worden. Deze korte lijnen zorgen ervoor dat de plant de laatste dagen de suikers aan de vrucht kan leveren, waar de zoete smaak vandaan komt.

Duurzaamheid
De Westlandse aardbei zet duurzaamheid voorop. Er wordt biologische bestrijding gebruikt, regenwater wordt opgevangen om na zuivering te gebruiken als water voor de aardbeiplanten. Daarnaast worden de planten op een bodem van kokos geteeld, de planten worden na het plukken in juni versnipperd en als grondverbetering gebruikt door andere telers. Op deze manier wordt er geen afval geproduceerd, en leveren ze een duurzaam product.

Westlandse Hoogvliet aardbei kun je hier vinden
De Westlandse aardbei is in 24 filialen te vinden: Alphen aan den Rijn (Kerk & Zanen, De Baronie en Julianastraat), Berkel en Rodenrijs, Den Haag (Het Kleine Loo, Forellendaal en Theresiastraat), Katwijk aan Zee, Leiden (Levendaal en Kennedylaan), Maassluis, Monster, Rijnsburg, Rijswijk (In de Bogaard en Dr. H. Colijnlaan), Valkenburg (Z-H), Vlaardingen, Voorburg (Herenstraat, Mgr. van Steelaan en winkelcentrum Essesteijn), Voorschoten en Zoetermeer (Juliana van Stolberglaan, Oosterheem en Stadshart).

Bron: Levensmiddelenkrant 

aardbei.jpg