Jumbo breidt AGF gemak-schap uit

VEGHEL – Jumbo introduceert de komende weken ruim 100 nieuwe producten op de groenteafdeling. Met de nieuwe producten wil Jumbo groente toegankelijker maken voor haar klanten. Door minder verpakkingsmateriaal te gebruiken voor deze producten denkt Jumbo ook aan het milieu.

Tot de introducties op de AGF-afdeling horen buddha bowls, wortelnoedels, bloemkoolrijst en snacksalades. Door klanten te inspireren gedurende de dag meer groente te eten, wil Jumbo hen helpen om aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 250 gram te komen. Daarnaast introduceert de formule een ‘kies & mix’ op kookgroente, waarmee het voor de klant gemakkelijker en voordeliger wordt om gezond en gevarieerd te eten.

Verpakkingen
Jumbo grijpt de introducties aan om de verpakkingen van de saladeproducten te vernieuwen. De kartonnen verpakkingen om de salades zijn vervangen door een bedrukte sluitingsfolie. Met de aanpassingen bespaart Jumbo 175.000 kilo karton. De organisatie laat ook weten minder plastic te gebruiken voor de maaltijdsaladeschalen.

Snoepen
Jumbo lanceert tevens het ‘fruit snacking’ schap. Hierin zijn verantwoorde alternatieven voor snoepgoed opgenomen. De vegan fruit gums, fruit strips en fruit chips zijn volledig op basis van gedroogd fruit en bevatten geen geur- en kleurstoffen of toevoegde suikers. Op deze manier wil Jumbo haar klanten helpen om gezondere keuzes te maken op het gebied van eten.

Bron: Levensmiddelenkrant