Formules

Jumbo en Coop in voorbereiding claim Sligro

VEGHEL - Sligro krijgt een claim aan de broek van het consortium Jumbo en Coop. De twee supers hebben vorig jaar de Emté-winkels van het beursgenoteerde bedrijf overgenomen. Maar volgens de kopers heeft de brutowinstmarge van Emté zich in de fase na de transactie “niet in lijn met de verwachtingen ontwikkeld”.

Mathijs van Eeten |

Sligro verkocht de winkels aan de twee supers, voor 410 miljoen euro. In een verklaring stelt het na het sluiten van de beurshandel in Amsterdam “kennis te hebben genomen van een aankondiging van een mogelijke claim”. Sligro zal die mogelijke claim niet accepteren en distantieert zich van de beschuldigingen. Sligro heeft nog geen kennis van de mogelijke omvang van de claim.

Juridische procedure
Het groothandelsbedrijf zegt zich momenteel voor te bereiden op de volgende stappen in het proces, en ziet potentiële juridische acties ‘met groot vertrouwen’ tegemoet. Jumbo bevestigde dat het samen met Coop een claim gaat indienen. “Een juridische procedure is inmiddels opgestart”, aldus een zegsvrouw die verder geen “inhoudelijke mededelingen” wilde doen.

Bron: ANP

sligro-voorzijde.jpg