Jumbo Oisterwijk overweegt schadeclaim | Levensmiddelenkrant

Jumbo Oisterwijk overweegt schadeclaim

OISTERWIJK – Filiaalmanager van Jumbo Oisterwijk Roy Verkuijl gaat mogelijk een schadevergoeding eisen van de Gemeente Oisterwijk. Toen de gemeente aan een nieuw verkeersplein werkte, zou de supermarkthouder zijn omzet met 25 procent hebben zien teruglopen. Dat meldt lokale site Oisterwijk Nieuws. Verkuijl bevestigt de mogelijkheden te onderzoeken. 

Dat de omzet zich sinds de afronding weer herstelt, laat volgens Verkuijl duidelijk zien dat de werkzaamheden de oorzaak zijn, valt op de nieuwssite te lezen. Verkuijl laat in een reactie aan Levensmiddelenkrant weten de zaak nog eens goed te willen bekijken. “Voordat er een claim bij de gemeente neergelegd gaat worden, moeten we een paar weken verder zijn”, aldus de supermarktmanager. “Er moet nog worden bekeken of het de moeite waard is, want een dergelijke claim kost heel veel geld.”

Op de site van de Brabantse gemeente is te lezen dat de werkzaamheden op 6 maart van start gingen. De weg langs de Jumbo is tot en met juni een eenrichtingsweg geweest, waardoor het parkeerterrein maar van één kant bereikbaar was. Op 29 april werd ook de spoorwegovergang vóór het parkeerterrein afgesloten. Halverwege juli zijn de werkzaamheden afgerond. Nu ligt er een vernieuwd verkeersplein achter de Jumbo.

Bron: Oisterwijk Nieuws/Levensmiddelenkrant