Just Eat Takeaway start flitsbezorgdienst in Berlijn

BERLIJN / AMSTERDAM – Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd, start een pilot met een flitsbezorgdienst vanuit een eigen darkstore in de Duitse hoofdstad. De test in Duitsland volgt op een succesvolle landelijke uitrol van een gelijkend model in Canada. Het moet volgens Just Eat Takeaway coo Andrew Kenny meer inzicht geven in de marktpotentie in Europa.

Onder de naam Lieferando Express kunnen klanten via de app kiezen uit meer dan 1000 producten die binnen 20 minuten worden bezorgd. In eerste instantie is de dienst alleen beschikbaar voor klanten die in een straal van 2 kilometer rond de darkstore in de wijk Charlottenburg wonen.

Samenwerking
Lieferando Express zal gaan samenwerken met tal van lokale verkopers en bedrijven. Naast verse etenswaren kunnen ook huishoudelijke producten besteld worden. Volgens Kenny bieden boodschappen en gemaksproducten een kans voor groei. De bezorgdienst maakt deel uit van een plan om beter gebruik te maken van haar grote netwerk van koeriers om zo te groeien en klanten beter van dienst te zijn.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops