Lidl Duitsland biedt meer stages aan

NECKARSULM – Lidl verhoogt in Duitsland het aantal trainings- en studieplekken met 40 procent, ten opzichte van vorig jaar. De supermarktketen wil meer dan 2.400 nieuwe stagiaires en duale studenten aannemen, na het wegvallen van veel plekken elders, door corona.

Studenten en scholieren kunnen bij Lidl terecht voor praktijkeducatie in verkoop, IT of marketing of onroerend-goed-management. Zowel studenten als middelbare scholieren zijn welkom. “De veelzijdigheid, omvang en internationaliteit van het bedrijf betekent dat Lidl niet alleen tal van carrièremogelijkheden biedt, maar ook uitstekende kansen voor verdere ontwikkeling”, schrijft een woordvoerder. Met de extra plekken wil Lidl de door corona afgenomen stageplaatsen enigszins opvullen.

Instagram
Lidl zet al enige tijd social media in om deze jonge groep te werven, zoals Instagram, LinkedIn en Xing en recentelijk TikTok. ‘Lidlkarriere’ heeft meer dan 24.000 volgers op Instagram, meer dan 41.000 volgers op TikTok en meer dan 320 miljoen views van de onlangs gelanceerde hashtag-uitdaging #movelikelidl.

Bron: Levensmiddelenkrant