Lidl verdubbelt assortiment plantaardige zuivellijn

HUIZEN – Lidl voegt vanaf deze week elf nieuwe vegan zuivelproducten toe aan de plantaardige zuivellijn van Vemondo, van yoghurt- tot kaasalternatieven. Het assortiment aan zuivelalternatieven van de discounter is daarmee verdubbeld. 

Lidl wil duurzaamheid en een gezonde leefstijl voor iedereen betaalbaar en toegankelijk maken. Daarom breiden ze het assortiment plantaardige zuivelproducten uit. Het team van V-Label Nederland/Vegetariërsbond zegt over deze stap: “Door samen te werken met Lidl zorgen we ervoor dat het maken van een vega(n) keuze steeds laagdrempeliger wordt. Onze missie om consumenten te helpen om lekker, gezond en bewust vega(n) te eten sluit naadloos aan op de duurzame ambities van Lidl.”

Producten
In de winkels zijn deze week de volgende Vemondo-producten toegevoegd aan de schappen: kokosyoghurt, kokosyoghurt light, amandelyoghurt, sojayoghurt, haverfraiche, vegan kaasplakken (voor op brood) en vegan kaasrasp. Vanaf oktober komen daar nog de volgende producten bij: verse haverdrink ongezoet, verse haverdrink limoen/mango/gember, sojakwark en haveryoghurt.

Bron: Levensmiddelenkrant