L'oréal produceert meer handgel voor zorginstanties

(CORONANIEUWS) PARIJS - L'Oréal gaat de productie van ontsmettende handgel de komende weken opvoeren. Die handgel gaat het bedrijf leveren aan zorginstellingen in heel Europa. L'Oréal noemde nadrukkelijk ziekenhuizen en bejaardenhuizen, maar ook apotheken.

L'Oréal is niet het enige bedrijf dat zich tijdens de coronacrisis toelegt op de productie van handgel. Ook luxegoederenconcern LVMH maakte bijvoorbeeld bekend een productielijn voor parfums tijdelijk om te vormen om ontsmettingsmiddelen te produceren. Drankenproducent Pernod Ricard maakte bekend 70.000 liter pure alcohol te doneren aan handgelmaker Laboratoires Cooper. Die kan daar 1,8 miljoen flesjes van 50 milliliter handgel van produceren die het bedrijf dan weer doneert aan zorginstellingen.

Winstverwachting
Waar veel bedrijven in hun winstverwachting snijden, denkt L'Oréal nog altijd een stevige winstsprong te kunnen maken dit jaar. Het bedrijf denkt dat als de pandemie beperkt blijft tot enkele maanden, de verkoop van cosmetica daarna weer sterk zal stijgen. Eenzelfde trend zagen de Fransen bij eerdere uitbraken zoals SARS en MERS. Desondanks blijft het "moeilijk te bepalen" wat de effecten van het virus zullen zijn.

Bron: ANP