‘Miljard verlies e-commerce Walmart’

NEW YORK - Amerikaanse supermarktgigant Walmart heeft meer dan 1 miljard verlies geleden met zijn internettak, in een poging Amazon online naar de kroon te steken. Dat meldt Amerikaanse nieuwssite Vox. Het zou maar niet willen lukken het overgenomen Jet.com winstgevend te maken.

Walmart kocht webshop Jet in 2016, voor 3,3 miljard dollar. De site zou toen snel groeiende zijn geweest, maar ook nog veel geld opslorpen. Walmart CEO Doug McMillon zou in Jet-oprichter Marc Lore, die eerder succesvol werd met Diapers.com, de juiste persoon hebben gezien om de online-ambities te verwezenlijken en de achterstand op het gigantische Amazon te verkleinen, schrijft Vox-redacteur Jason Del Rey.

Inmiddels vaart Walmart een goede koers. Volgens Del Rey is de online verkoop vorig jaar met 40 procent gestegen en de beurswaarde van Walmart zou ook flink zijn gestegen. Het zou de positie ten opzichte van Amazon hebben verbeterd, maar niet veel. Het zou daarom intern borrelen bij de Amerikaanse winkelformule. Marc Lore zou onder druk worden gezet cijfers te verbeteren, vertelden anonieme bronnen aan Del Rey.

De ruim 1 miljard verlies kan worden afgestreept van de een jaaromzet die tussen de 21- en 22 miljard zou bedragen. Walmart maakte vorig jaar 7 miljard winst, volgens Vox. Het supermarktconcern wil zelf niets van het nieuws bevestigen tegenover Vox, die gebruikt maakt van anonieme bronnen.

Bron: Vox.com

Lees meer over de groei: Walmart heeft de omzet in het vierde kwartaal van boekjaar 2018 zien groeien.