Gele formule breidt assortiment uit en maakt het gezonder

Minder suiker in ontbijtproducten Jumbo

VEGHEL – Jumbo maakt haar ontbijtassortiment gezonder door op jaarbasis honderdduizend kilo minder suiker in ontbijtgranen te verwerken, zestigduizend kilo minder toe te voegen aan Jumbo Extra Jam en alle donkere broden alleen nog te bakken met volkorenmeel.

Van de smaak gaat niets verloren, zegt Jumbo, maar scholieren en ouders kunnen met de start van het nieuwe schooljaar wel gezonder ontbijten. De formule heeft suiker in heel de ontbijtproductenlijn fors gereduceerd. Zo bevatten Jumbo Special Flakes in een aantal varianten zelfs nog maar een tiende van de suiker die voorheen in de producten is verwerkt. Ontbijtgranen voor kinderen zijn vernieuwd. Honing Rings, Choco Chips en Choco Rings, bevatten twee derde van de oorspronkelijke hoeveelheid suiker. “We zien dat klanten steeds vaker een gezonde, bewuste keuze willen maken, maar dit niet altijd makkelijk vinden, ook voor hun ontbijt”, aldus Olaf de Boer, directeur Commercie van Jumbo. “Daarom helpen wij onze klanten op meerdere manieren. Door zowel ons huismerk steeds gezonder te maken en producten toe te voegen die binnen de Schijf van Vijf passen.”

Vezelmeter
Jumbo voegt met die gedachte nieuwe producten toe. Nieuw in de schappen zijn extra’s voor ontbijtgranen, zoals chia- en lijnzaad, cacoa-nibs, notenmixen en kokossnippers. Ook het broodassortiment is veranderd. Dat bevat voortaan meer vezels, want alle donkere broden worden gemaakt van 100 procent volkorenmeel. “Klanten zien in één oogopslag of het voorverpakte brood wit, bruin, volkoren of gevuld is en met de vezelmeter is het meteen duidelijk hoeveel vezels het brood bevat”, aldus de formule.