Fabrikanten

‘Nestlé kan duidelijker zijn over gezondheid’

AMSTELVEEN – De Raad van Kinderen vindt dat Nestlé duidelijker kan aangeven hoe gezond of ongezond een product is. Dat laat Nestlé weten, die voor het eerst dit jaar de Raad van Kinderen heeft geïnstalleerd.

Mathijs van Eeten |

De fabrikant vraagt advies over wat ze kan doen om kinderen in Nederland te helpen gezonder te eten. De aanstelling van de Raad is in lijn met het Nestlé for Healthier Kids programma, dat ervoor moet zorgen dat 50 miljoen kinderen wereldwijd gezonder eten in 2030.

De raadsleden hebben zich de afgelopen maanden gebogen over de hulpvraag: “Hoe kan Nestlé haar kennis en expertise inzetten om de gezondheid van kinderen in Nederland te verbeteren?”. De belangrijkste terugkoppeling is: geef duidelijker aan hoe gezond een product wel of niet is.

Verbranden
Een idee van de kinderen is om op de verpakking aan te geven hoe lang je moet fietsen of lopen om geconsumeerde calorieën te verbranden. De kinderen hebben ook ideeën aangedragen voor een app, waarop spelenderwijs meer valt te leren over gezondheid.

Nestlé gaat alle adviezen naar eigen zeggen verder uitwerken en uitvoeren waar het in de bedrijfsvoering past.

De Raad van Kinderen is een initiatief van Missing Chapter Foundation dat zich hard maakt voor kind-inclusie voor een duurzame wereld en dialoog stimuleert tussen kinderen en besluitvormers.

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops

raad-van-kinderen-groepsfoto.jpg