Danone profiteerde van warme zomer

PARIJS - Danone heeft afgelopen jaar een hogere omzet in de boeken gezet. Het bedrijf profiteerde door het warme zomerweer van een groeiende vraag naar flesjes bronwater, zoals Evian. 

Daarbij toonden de verkopen van yoghurt- en zuivelproducten herstel ten opzichte van een jaar eerder. Danone zag op vergelijkbare basis de omzet met 2,9 procent stijgen tot ruim 24,6 miljard euro. Dat was meer dan kenners op voorhand hadden verwacht. Als de resultaten uit Marokko buiten beschouwing worden gelaten, was er sprake van een omzetgroei met 3,6 procent. In dat land had Danone last van een boycot door consumenten.

Babyvoeding
De verkoop van babyvoeding liep tegen het einde van het jaar iets terug, viel verder op te maken uit een handelsbericht van de producent. Dat komt onder meer doordat de vraag in China sterk afnam. De verkoop van de melkpoeders in het Aziatische land is goed voor een derde van de omzet uit babyvoeding. Voor komend jaar verwacht Danone dat de omzet en winst zullen groeien, door kostenbesparingen en de trend van consumenten richting gezonder eten.

Bron: ANP