Ook Alpro gaat voor Nutri-Score

BREDA – Vanaf september zet ook Alpro Nutri-Score op de voorzijde van de verpakking. In navolging van Frankrijk en België waar de producten voor de Nederlandse markt worden geproduceerd, wil Alpro nu ook in Nederland consumenten motiveren om een gezonde en bewuste voedingskeuze te maken.

Nutri-Score is een voedselkeuzelogo waarbij producten een score krijgen op basis van de voedingswaarde en gebruikte ingrediënten. Het houdt zowel rekening met onderdelen uit de voeding die een positieve bijdrage leveren aan het dagelijks eetpatroon (fruit, groenten, noten, vezels en eiwitten) als aan voedingsstoffen waarvan de inname beter gelimiteerd kan worden (energie, suikers, verzadigde vetzuren en zout). Op basis van deze totaalscore krijgt een product een A, B, C, D of E.

Bewust
De Nutri-Score is niet verplicht, maar Alpro kiest er bewust voor. De producent van plantaardige alternatieven voor zuivel wil naar eigen zeggen de consument op deze manier helpen een gezonde en bewuste keuze te maken bij de dagelijkse boodschappen. Alpro vindt het bovendien belangrijk om transparant en duidelijk te zijn over de nutritionele waarden van plantaardige producten. “Alpro vindt het al bijna veertig jaar haar taak om gezonde eetgewoontes aan te moedigen. Dat de aandacht en transparantie hierover toeneemt dankzij Nutri-Score, juichen wij alleen maar toe”, aldus Rene van den Cruijsem, Commercieel Directeur Alpro Nederland.

Bron: Levensmiddelenkrant