Overname Russisch dochterbedrijf FrieslandCampina

AMERSFOORT – Ehrmann en FrieslandCampina hebben een overkomst getekend voor de overname van Campina’s Russische dochteronderneming Campina LLC. Hiermee versterkt de Duitse Ehrmann zijn marktpositie in Rusland. Dit geeft FrieslandCampina de mogelijkheid om zich te richten op andere (nieuwe) markten.

Beide zuivelbedrijven hebben een sterke positie in de Russische zuivelmarkt. Met het afronden van de overname van Ehrmann wordt deze volledig eigenaar van Campina LLC met 650 medewerkers, inclusief Activa en contractuele verplichtingen. Erhmann zal de zuivelfabriek in Stupino (regio Moskou) leiden en de merken Fruttis en Nezhny verder uitbreiden.

Samenwerking
Christian Ehrmann, ceo van het Duitse zuivelbedrijf, zegt dat de overname past in de strategie van het bedrijf om “met lokaal geproduceerde, sterke merken het marktaandeel in Rusland vergroten.” Verder licht Roel Neerbos, president FrieslandCampina food & beverage de overname toe: “Deze verkoop is onderdeel van de eerder aangekondigde strategie om de positie van FrieslandCampina in verschillende markten te evalueren.”

De overname dient nog goedgekeurd te worden door Russische mededingingsautoriteiten en de autoriteiten in Kazachstan, Oezbekistan en Belarus. De afronding van de overeenkomst is naar verwachting eind juni 2021.

Bron: Levensmiddelenkrant en Out.of.Home Shops